Als handelaar

Ben je een Hartelijke Handelaar? Sluit je dan aan bij ons netwerk. Hoe? Vul het onderstaande formulier in en stuur het ons. Geef aan welke diensten je wilt aanbieden en onder welke voorwaarden, bv. alleen op bepaalde tijdstippen, als het niet te druk is, … Je ontvangt van ons stickers met het logo en de pictogrammen die je op de deur of vitrine kleeft. Bied je ook uitgestelde diensten aan, dan krijg je van ons een kleine of grote affiche, bonnetjes en een prikbord.
Ik doe mee

Als vrijwilliger

Wil je je steentje bijdragen als vrijwilliger? Help ons het netwerk van Hartelijke Handelaars uit te breiden. In je eigen straat of wijk, de buurt waar je werkt of vaak komt, elke steun is welkom. Je gaat langs bij de handelaars, legt het initiatief uit en bezorgt de stickers, bonnen, prikborden als ze meedoen.

Of maak het initiatief bekend bij gebruikers. Je kan mensen op straat aanspreken en vergezellen naar een Hartelijke Handelaar of flyers uitdelen.

Ik doe mee

Als gebruiker

Bij de Hartelijke Handelaars kan je terecht voor kleine diensten. Je gsm opladen, even uitrusten, een glas water drinken: ze zetten hun deuren voor je open. Welke diensten, dat zie je aan de stickers die op hun vitrine hangen.

Soms betalen hun klanten een uitgestelde bon, die jij dan kan gebruiken. Bijvoorbeeld voor een kop koffie, een broodje of een dagschotel. Deze bonnen hangen op een prikbord bij de bar, zodat je kan zien of er uitgestelde bonnen zijn.

Als sociaal werker

Werk je met dak- en thuisloze mensen, dan kan je helpen om de Hartelijke Handelaars bekend te maken. We hebben flyers die je kan uitdelen met een plattegrond waar de handelaars op staan. We horen ook graag wat er beter kan. Vanuit je ervaring, vanuit de feedback van de gebruikers, vanuit je collega’s in het veld. We willen dit samen doen. Wil je flyers om uit te delen aan de gebruikers, neem dan contact op met ons.

Als burger

Ga je op café of restaurant in Brussel en zie je dit logo op de deur, dan kan je hier een uitgestelde drank of maaltijd kopen voor iemand die dat niet kan betalen. Je kiest zelf je bedrag en vult dat in op de bon die de handelaar je geeft. De handelaar hangt de bon op een prikbord bij de bar, zodat mensen op straat kunnen zien dat er uitgestelde consumptie zijn.

Inschrijvingsformulier

  Handelsnaam
  Telefoon
  E-mail
  Straat
  Nummer
  Post code
  Soort zaak
  Korte beschrijving van uw zaak
  Openingsuren (24h)
  Maandag van tot
  Dinsdag van tot
  Woensdag van tot
  Donderdag van tot
  Vrijdag van tot
  Zaterdag van tot
  Zondag van tot
  Specifieke voorwaarden
  Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in het kader van de ingediende aanvraag en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien.